Magyar Péterről is kérdezi az emberek véleményét a kormányközeli kutatócég

Magyar Péterről is kérdezi az emberek véleményét a kormányközeli kutatócég

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mennyire elégedett a magyar miniszterelnökkel? Téma-e a mindennapokban Magyar Péter? Szükség van-e női politikusokra Magyarországon? – többek között ilyen kérdésekre várta a választ a kormányközeli Társadalomkutató Kft. egy felmérésben a Hvg.hu olvasója szerint. 

Jól ismert, hogy hogy a Fidesz kommunikációs gépezete rendszeresen méri, mi a véleménye a magyar társadalomnak bizonyos ügyekről. A telefonos kutatások száma egy csapásra megugrott Novák Katalin kegyelembotránya idején – írja a lap. Az olvasókat akkor a Call Expresstől hívták. Most a Társadalomkutató Kft. végzi a felmérést, amelyben olyan általános dolgokat is megkérdeztek, hogy az illető szavazna-e, ha most lenne az önkormányzati és az EP-választások, mi a pártpreferenciája, s ha igen kire. Emellett kitértek a kormányzat áremelkedés elleni intézkedéseire, a rezsicsökkentésre, a családtámogatási programra vagy éppen a zöld energiára. 

Arról is kérdezték az olvasót, hogy mennyire elégedett Orbán Viktor miniszterelnök munkájával, de ami igazán érdekes: Magyar Péterrel is foglalkoztak, illetve a jogász pártalapítási szándékaival. A kegyelembotrány után pedig azt is méri a kormányközeli kutatóintézet, hogy szükség van-e női politikusokra Magyarországon.

A portál szerint azt pontosan nem lehet állítani, hogy a Társadalomkutató a kormány megbízásából végez-e kutatást, de az tudható, hogy a cég korábban többször is végzett adatfelvételi feladatokat a kormányzathoz köthető megbízókkal, így a Nézőpont Csoporttal, két éve pedig az MTVA bízta rájuk a médiafogyasztási szokások felmérését 94 millió forintért.