Már most eldőlt: Újpesten nem indul újra a momentumos polgármester 2024-ben

Már most eldőlt: Újpesten nem indul újra a momentumos polgármester 2024-ben

Déri Tibor (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába van még hátra másfél év a következő önkormányzati választásokig, a főváros IV. kerületében már most tudják, hogy a jelenlegi momentumos polgármester nem fog újraindulni a posztért. A helyi ellenzéki pártok adtak ki közleményt arról, hogy Déri Tibor kerületvezető a hatpárti frakciószövetség ülésén jelentette be ezt a döntését. Indoklásként mindössze annyit közöltek, hogy három gyermekes édesapaként családi okok vezettek idáig.

A helyi ellenzéki politikusok – mint írták – értik és tudomásul veszik a döntést.

Egyúttal már azt is tudják, hogy kit szeretnének 2024-ben közös polgármester-jelöltként indítani, a Demokratikus Koalícióhoz tartozó Trippon Norbertet tartják erre alkalmasnak. Azt írták, hogy a politikus 20 éve szolgálja képviselőként Újpestet és a második ciklusát tölti alpolgármesterként. – Munkával és teljesítménnyel bizonyította és bizonyítja alkalmasságát, vezetői felkészültségét valamint Újpest, az újpestiek iránti elkötelezettségét – érveltek mellette.

2014-ben Trippon Norbert még MSZP-s színekben küzdött meg a kerület vezetéséért, akkor azonban alulmaradt a fideszes Wintermantel Zsolttal szemben. Habár akkor még szinte minden ellenzéki pártnak külön jelöltje volt, a kormánypárti politikus így is 50 százalék feletti eredményt ért el. 2010-ben is megmérette magát Trippon Norbert, akkor sokkal szorosabb eredmény mellett, de ugyancsak alulmaradt Wintermantel Zsolttal szemben.