Marad a nyomasztó, szürke idő

Marad a nyomasztó, szürke idő

Ködös őszi táj (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a köd lassan ritkul, a rétegfelhőzet lassan zsugorodik, azonban az ország döntő részén borult, párás idő lesz a jellemző. Nagyobb területen a déli, illetve a keleti tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap. Ugyanakkor másutt is lehet helyenként vékonyodás, szakadozás a felhőtakaróban – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Szitáláson kívül érdemi csapadék nem várható. A Dunántúlon és a délkeleti tájakon megélénkül a délies szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás részeken 10, a naposabb tájakon 15 fok körül alakul.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint nem várható fronthatás, de ismét sokfelé lesz nyirkos, ködös az idő, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Az ország keleti, északkeleti felén egész nap kitarthat a szürke, nyirkos idő, emiatt továbbra is fennállhatnak a fent említett panaszok, emellett bágyadtság, rossz közérzet jelentkezhet, csökken a hő- és komfortérzet.

A naposabb dunántúli tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat, itt csupán a többször megélénkülő délies szél válthat ki egyeseknél kisebb fejfájást, nyugtalanságot.

Címkék: időjárás