Még az idén újraindul a magyar Szabad Európa Rádió

Még az idén újraindul a magyar Szabad Európa Rádió

A tévétorna főcíme a nyolcvanas évekből.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A RadioFreeEurope Radio Liberty igazgatója a német közszolgálati médiának nyilatkozva azt mondta, a járvány ellenére 2020 közepén meg akarják kezdeni a munkát Magyarországon, mintegy 10 újságíróval – írja a Média1.hu. Rádiós frekvencia hiányában az interneten sugározzák a műsort.

A rendszerváltásban nagy szerepet játszó Szabad Európa Rádió (SZER) manapság 20 országban, 25 nyelven közvetít. Jellemzően olyan helyeken, ahol a sajtószabadság veszélyben van, vagy már egyáltalán nem érvényesül. A SZER-t 2018-ban heti 25,8 millió ember hallgatta, weboldalukat 918 millióan látták. A rádió 2017-ben 117 millió dollárból gazdálkodott, prágai és washingtoni székházában összesen 600 állandó munkatárs dolgozik, munkájukat 750 szabadúszó újságíró segíti.

Eközben az M5 közszolgálati adó tévétornával igyekszik mozgásra bírni a lakásban rekedt embereket. A ma indult „Mozogj otthon!” című műsorban a „kicsiket és nagyokat” is tornázásra buzdítják. – Fiatal felnőttek, idősebbek és gyerekek is bekapcsolódhatnak a mozgásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól – írja csatorna közleménye. A műsort – amelyben hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőközönséget – 14:45-kor közvetíti az M5.