Még nincs túl a nehezén az Újpesten megkéselt rendőr

Még nincs túl a nehezén az Újpesten megkéselt rendőr

Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt, ahol egy rendõr lelõtte a járőrtársa életére törő férfit. A késes támadó a helyszínen meghalt, a sérült rendőrt kórházba vitték (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kollégánk állapota stabil, de még nincs túl a nehezén – írta csütörtökön este a rendőrség a Facebook-oldalán az aggódó érdeklődőknek arról a járőrről, akit reggel késelt meg egy férfi Újpesten. A zavartan viselkedő támadó minden előzmény nélkül késsel többször megszúrta a 26 éves őrmestert, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba a mentők, ahol megműtötték.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3179513492275706&id=1625295504364187

Mint az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gál Kristóf csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrségre csütörtök reggel 6 óra 37 perckor több bejelentés érkezett egy hangoskodó férfiről, aki egy IV. kerületi, Kassai utcai társasház lépcsőházában emeletről emeletre rohangált és közben agresszívan ütötte, rugdosta a bejárati ajtókat. A BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának járőrpárosa – egy férfi és egy nő – 6 óra 43 perckor érkezett a helyszínre.

A 35 éves délegyházi támadót, miután többször megszúrta a férfi rendőrt, a 23 éves őrmesternő – társa és saját élete védelme érdekében – szolgálati lőfegyverével lelőtte, a támadó a helyszínen meghalt. A rendőrnő ugyan fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapota miatt megfigyelésre szintén kórházba került.

Címkék: rendőrség, ORFK, Újpest