Még nyomoznak a Deák Dánielnek csőbombáról és geoládáról kommentelő nő ügyében

Még nyomoznak a Deák Dánielnek csőbombáról és geoládáról kommentelő nő ügyében

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője A Fidesz-recept - kampányból kampányba címû könyvének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2023. március 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kérdezett ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt a rendőrség egy személyt hallgatott ki gyanúsítottként, aki a gyanúsítás ellen nem élt panasszal – így válaszolt a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, Bagoly Bettina a Magyar Hang megkeresésére szerdán azzal kapcsolatban, hogyan áll annak a fiatal nőnek az ügye, akinek kommentje miatt Deák Dániel kormánypárti megmondóember kihívta a rendőröket. a szóvivő válaszában arra is felhívta a figyelmet: „A nyomozás jelenleg – vizsgálati szakban – még folyamatban van, az ügyészség részéről érdemi tájékoztatás majd csak az érdemi ügyészi döntést követően adható”.

Az érintett nő még márciusban kommentelte Deáknak az alábbit (sic!): „csőbombát rejtettem a házad egyik pontjába, ahhoz hogy megtudd hova és hatástalanítani tudjad még mélyebbre fel kell nyúlnod Orbán s*ggébe és kiszedni az ott elrejtett geoládát. Ha nem sikerül 5 óra és 34 perc múlva felrobban”. A kormánypárti influenszer ezt úgy értelmezte, „életveszélyes fenyegetést” kapott, ezért fordult a rendőrökhöz.

Az ügyben később nyilatkozott lapunk megkeresésére az érintett kommentelő. – Amikor meghallottam, hogy mi miatt jelentek meg a rendőrök a lakásomon, azt mondtam: nem létezik, hogy ezt vér komolyan vették – emlékezett vissza a történtekre Nikolett, aki kérte, hogy csak keresztnevén hivatkozzunk rá. Neki úgy tűnt: a rendőrség számára is nyilvánvaló volt, hogy csak viccnek szánhatta posztját. Arról, hogy egy ilyen ügynek milyen jogi következményei lehetnek, itt olvasható a Magyar Hang cikke.