Csőbombával fenyegetőző kommentelő ellen tett feljelentést Deák Dániel

Csőbombával fenyegetőző kommentelő ellen tett feljelentést Deák Dániel

Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány A válságok kora - Az Európa Projekt kutatás eredményei 2021-ben címû konferenciáján a Várkert Bazárban 2022. január 17-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A délelőttöt a rendőrségen töltöttem, illetve a rendőrség is kiszállt a lakásomba, ugyanis életveszélyes fenyegetést kaptam – számolt be róla közösségi oldalán a kormánypárti üzeneteket közvetítő Megafon-csapat tagja, Deák Dániel. 

Mint írta, egy kommentelő azt írta az oldalára, hogy csőbombát rejtett el a lakásába, ami állítása szerint 5 és fél óra múlva felrobban. – A tűzszerészek szerencsére nem találtak robbanóanyagot a lakásomban, ugyanakkor ez az eset is jól jelzi: a balliberális politikusok már olyan szinten felhergelték a követőiket, hogy ilyen életveszélyes fenyegetéseket is megengednek maguknak – állította.

A fenyegetés, amelyről Deák képernyőfelvételt is megosztott, egészen pontosan így hangzott (sic!): „csőbombát rejtettem a házad egyik pontjába, ahhoz hogy megtudd hova és hatástalanítani tudjad még mélyebbre fel kell nyúlnod Orbán s*ggébe és kiszedni az ott elrejtett geoládát. Ha nem sikerül 5 óra és 34 perc múlva felrobban”.

A kormánypárti véleményvezér szerint a kommentelő „a szélsőbalos Jámbor András fémjelezte Szikra Mozgalom egyik antifa rajongója”, de azt nem részletezte, hogy miből jutott erre a következtetésre. Annak kapcsán, hogy februárban a fővárosban szélsőséges baloldaliakhoz köthető viperás támadások történtek, a Szikra Mozgalom leszögezte, elítéli az erőszak minden formáját. Azt is állították, ők soha nem vettek részt erőszakos akciókban és a jövőben sem fognak.

Frissítés:

A Telex kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy valóban átvizsgálták Deák Dániel lakását, és valóban nem találtak robbanóanyagot. Közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. Az esettel kapcsolatban elfogtak egy budapesti nőt, akinek elszámoltatása folyamatban van.

 

 

Címkék: Deák Dániel