Megdőlt az országos szélrekord Budapesten

Megdőlt az országos szélrekord Budapesten

A viharos szélben megsérült fát vágnak ki a tűzoltók a IV. kerületi Rózsa utcában 2020. február 4-én. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megdőlt a napi szélrekord hétfőn Budapesten: a János-hegyen 105 kilométer per órás erősségű széllökést mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

Hétfőn hidegfront vonult át a térség felett, és ennek nyomán sok helyen volt viharos (60 kilométer per óra feletti) a szélerősség – írták. A legtöbb eső a keleti határnál esett. A front mögött záporok alakultak ki, Baranyában és a Bakonyban az ég is megdörrent.

Bár a viharos szélben nem volt annyira érezhető, hétfőn is folytatódott az átlagosnál kissé enyhébb idő – jegyezték meg.

Jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az erős szél veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben kiemelték: kedden a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a középső országrészben lehetnek akár 70 kilométer per órásnál erősebb széllökések is. Késő délutántól a legtöbb helyen némileg veszít erejéből a légmozgás.