Meggyanúsította a rendőrség a csomagtartóban holtan talált kisfiú nevelőanyját

Meggyanúsította a rendőrség a csomagtartóban holtan talált kisfiú nevelőanyját

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Nyíregyházán egy csomagtartóban talált kétéves gyermek nevelőanyját – tudta meg a Blikk

Az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a kétéves gyermek legalább 24 órával a holttest megtalálása előtt is halott volt, de az sem kizárt, 48 órával korábban állt be a halál, ennek pontos időpontját igazságügyi orvostani szakértői vizsgálat állapíthatja majd meg. A jogsértés minősítése nem gondatlanságból elkövetett emberölés, ami arra utal, baleset történhetett. Ám az érthetetlen, a nevelőszülők miért nem rohantak azonnal orvoshoz a fulladozó gyermekkel, miért nem hívtak hozzá mentőt, miért nem értesítették a halálról azonnal a rendőrséget – írta a lap. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye csoportvezető főügyészségi ügyésze a Blikknek elmondta, a gyanúsítottat a rendőrség nem vette őrizetbe, mert előrehaladott terhessége miatt a fogva tartása egészségügyi szempontból sem volt indokolt. A nevelőanya nem tett vallomást, de nem élt panasszal.

Az ügyészség szerint az elsődleges orvosszakértői vélemény megállapította, fulladás okozta a gyermek halálát. Részletes vélemény még nincs arról, hogy csont, hús vagy élelmiszer akadt meg a gyermek torkán: ‒ A fulladás esetében kizárt, hogy a gyermek azért halt volna meg, mert a nevelőszülő bezárta az autója csomagtartójába és ott nem kapott levegőt. A légcső idegen test általi ‒ élelmiszer, vagyis félrenyelés ‒ elzáródása a halál közvetlen oka. A halál a bűncselekmény tényének hatóság általi észleléséhez képest jóval korábban állhatott be.

Egy nő és egy férfi állt meg szombat kora reggel egy autóval a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, ahol bejelentették, a csomagtartóban egy halott gyermek fekszik. Később az is kiderült, hogy az autóban egy sérült csecsemő is volt. Az RTL vasárnap megtudta, hogy a gyerekek édesanyja egy 17 éves, ilki fiatal, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van a legkisebb gyermekével. A nő másik két gyermekét – egy kisfiút és egy kislányt – kiemelték a családból, és információik szerint őket találták meg szombaton a rendőrkapitányság előtt.

A Blikk hétfőn arról írt az áldozat rokonának elmondása alapján, hogy egy csont miatt fulladt meg a kisgyerek, a nevelőanya pedig sokkot kapott és két napig az utójában volt a holttest, de azt sem tudták, hogy ő hol van.

Címkék: Nyíregyháza