Megint gondok vannak a kompetenciamérésnél

Megint gondok vannak a kompetenciamérésnél

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán elindult az első éles digitális kompetenciamérés az iskolákban, de a Telex információi szerint a tesztelésen tapasztalt hibák után most sem működött a rendszer, országos szintű hibák jelentkeztek. Ezen a napon a tizedikes diákok kompetenciamérése zajlik.

„A rendszer működésképtelen, a feladatok nem megoldhatóak, a központból is jelezték, hogy országos szintű probléma van” – írta a portál egyik olvasója, aki szerint a teszt első két része rendben lezajlott, de a harmadik részt már nem tudták megoldani, mert a honlap hibaüzenetet írt ki. Egy másik olvasójuk ezt írta: „esetenként kidob a mérésből vagy karikázik, hibaüzenetet ír.” Ők már ki is léptek a rendszerből, mert elmondása szerint használhatatlan volt. Egy iskolaigazgató szerint a teszt első felében nem voltak problémák, a második részénél viszont már folyamatos hibaüzenetek jelentkeztek, a válaszokat nem mentette el a rendszer, visszaugrott korábbi feladatokra. 

A tesztüzem hibáit még terheléses támadással magyarázta az Emmi, most még nem reagáltak.

Címkék: oktatás, kompetencia