Mégis felavatja Orbán Viktor a határvadászokat

Mégis felavatja Orbán Viktor a határvadászokat

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek ünnepélyes átadásán Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán 2014. december 23-án. Mellette Pintér Sándor belügyminiszter (b) és Papp Károly országos rendőrfőkapitány (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtartják az ünnepséget a határvadász ezred megalakulása alkalmából, csak nem Szegeden, hanem Budapesten – vette észre a Hvg.hu az MTI agendájából. Az új helyszín Budapest X. kerülete, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja, az időpont pedig péntek dél és a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az eseményen.

Mint a Hvg ismerteti, hétfőn a Szeged.hu írt arról, hogy Orbán Viktor érkezése miatt nagy lezárások lesznek pénteken a városban. Kedden a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan kacsának minősítette a hírt, és közölte, hogy Orbán nem látogat Szegedre. Erre az ottani városfejlesztési alpolgármester, Nagy Sándor nyilvánosságra hozta az esemény Botka László polgármesternek címzett meghívóját. Ebben az volt olvasható, hogy „Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke”.

A Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója kedden jelentette be, hogy jóváhagyta a rendőrség igénybejelentését, amelyet azért nyújtottak be, hogy megtarthassák a pénteki rendezvényt a Móra Ferenc Múzeum előtt. Hamarosan azonban már arról érdeklődött náluk a hatóság képviselője, hogy mi a lemondás menete. Az ügyvezető szerdán aztán azt közölte a Szeged.hu-val, hogy délelőtt telefonon hívták őket a rendőrségről, és megerősítették, hogy a korábbi megkeresés tárgytalan, a rendezvényt nem tartják meg. Amikor emailes megerősítést is kért, azt mondták, hogy azt ne biztos, hogy fog kapni.