Megszüntették a Mészáros Lőrincék által lapunk újságírója ellen indított nyomozást

Megszüntették a Mészáros Lőrincék által lapunk újságírója ellen indított nyomozást

Páncélozott járművek Orbán Viktor milliárdos barátjának birtokán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang közölt először fényképekkel illusztrált oknyomozó írást tavaly májusban arról, hogy Orbán Viktor gyermekkori barátjának, Mészáros Lőrincnek bicskei magántavánál két harci jármű állomásozik. Cikkünk megjelenése után az Átlátszó portál drónfelvételeket is készítetett. A Magyar Hang és az Átlátszó cikke nyomán a felcsúti oligarcha cége, a Búzakalász 66 Kft. feljelentéssel élt „tiltott adatszerzés bűntette” miatt, mely három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. A rendőrség befogadta Mészárosék feljelentését, és elindította a nyomozást.

A rendőrség tavaly októberben ki is hallgatta a Magyar Hang újságíróját, kollégánkat, Gulyás Balázst, valamint az Átlátszó újságíróját, Horn Gabriellát. Gulyás Balázs a kihallgatáson jegyzőkönyvbe vetette, hogy a független újságírók és a sajtószabadság elleni támadásként értékeli az esetet.

Az Átlátszó januárban kérdéseket tett fel az üggyel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészségnek, most válaszoltak nekik: „Megkeresésére tájékoztatom, hogy a tiltott adatszerzés bűntette miatt indult eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – 2021. január 14-én megszüntette.”