Menczer Tamás David Pressmannek: Ez nem egy nagykövethez méltó beszéd volt

Menczer Tamás David Pressmannek: Ez nem egy nagykövethez méltó beszéd volt

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán 2023. március 11-én kiadott videójában (Fotó: Facebook/Menczer Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország mindig nagy tisztelettel tekintett és tekint az Egyesült Államokra. Ez a mai beszéd azonban nem egy nagykövethez méltó beszéd, hanem sokkal inkább egy baloldali politikai aktivista beszéde volt – így reagált Menczer Tamás külügyi államtitkár David Pressman csütörtöki beszédére a közösségi oldalán. 

Mint beszámoltunk róla, Pressman többek közt azt mondta Magyarország NATO-tagságának 25. évfordulója alkalmából: „Miközben Magyarország megpróbálja kivárni azok távozását, akikkel nem ért egyet, akár az Egyesült Államokban, akár az Európai Unióban, a világ többi része halad előre. Lehet, hogy az Orbán-kormány ki akarja várni az Egyesült Államok mostani kormányának leköszönését, de mi biztosan nem fogunk kivárni az Orbán-kormánnyal kapcsolatban”.

Címkék: David Pressman