Menetrend szerint érkeznek a Szerencsejáték-milliók a NER-kedvencekhez

Menetrend szerint érkeznek a Szerencsejáték-milliók a NER-kedvencekhez

A Szerencsejáték Zrt. állami tulajdonban lévő, budapesti központtal működő gazdasági társaság Kázmér elnevezésű lottózó üzlete a főváros V. kerületében, a Garibaldi utcában. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Fotó: Róka László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint félmilliárd forintnak megfelelő támogatást osztott ki az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége. Zömében NER-kedvenc, javarészt már korábban is támogatott vállalkozásoknak jutott a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. nevű szponzorcég keretéből, írja a Hvg.hu.

Az élen egy Tiborcz István-közeli magántőkealap áll. 105 millió + áfát kapott a KOD Média Kft, amely most egy összegben kapott annyi pénzt a Szerencsejáték Zrt.-től, mint az elmúlt két évben összesen. A KOD Média tulajdonosa a HGY Invest Kft. A szervezet korábban azé a Krskó Tiboré volt, aki a Rogán Antal szomszédjaként ismertté vált Csetényi Csabával közösen nyerte a milliárdos állami tendereket. A HGY Invest május óta viszont immár a miniszterelnöki vejének köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealapé.

Nettó 100 millió forint szponzorpénzzel második lett a Symphonic Concert Management Kft., Havasi Balázs zongorista cége, melyet az MNB egyik alapítványa és a Külgazdasági és Külügyminisztérium is támogatott már adófizetői pénzekkel. Szintén visszatérő kedvezményezett a P.Management Kft., amely közel 79 millió + áfával lett a harmadik helyezett. Ez az Edda énekese, Pataky Attila egyszemélyes vállalkozása. A Tóth Gabi koncertjeit szervező vállalkozás, a Backstage Management Bt. 30 millió forint + áfát kapott. A cég egyébként tavaly is kapott pénzt a Szerencsejáték-cégtől, akkor kicsit többet, 35 milliót.

Menetrendszerűen, évente legalább kétszer jut pénzhez az állami cégtől a TRP Hungary Kft., melynek tulajdonosai közt van Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta, Szijjártó Péter külügyminiszter testvére. Ezúttal nettó 20 millió forinttal gyarapodtak. A Békemeneteket szervező CÖF alapítójához Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány 15 milliót kapott. Ugyanekkora összeg jutott a Network 360 Reklámügynökség Kft.-nek is, amely tavaly júliusig szintén Krskó-érdekeltség volt, majd Csetényié lett. Hogy pontosan mire mennek el az állami pénzek, az ezúttal sem derült ki, hiszen a támogató ezt sosem jelzi a havi támogatási listán.