A II. kerület átvenné a kutyapárt halas buszmegállóit

A II. kerület átvenné a kutyapárt halas buszmegállóit

A Kétfarkú Kuyapárt piliscsabai buszmegállóját bontásra ítélte az önkormányzat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikertelen volt a polgármesternek átadott petíció, mindenképp lebontják a piliscsabai "halas" buszmegállókat – közölte nemrég a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). A buszmegállókat közösen újították fel civilek és a kutyapárt aktivistái. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere jelezte: átvennék a „halvárót”, ami szerinte jól mutatna a pesthidegkúti horgásztónál.

Helyi civilek és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái adták át Farkas András polgármesternek azt az 1364 ember (köztük több mint 300 helyi lakos) által aláírt petíciót, ami azért született, hogy ne bontsák le a civilek és passzivisták által közösen felújított két buszmegállót Piliscsaba Klévíznél. Bár a polgármester átvette a dokumentumot, közölte, hogy nem változtatnak a döntésen. Indoklása szerint a megállók nem illenek a városképbe – közölte nemrég a Kétfarkú Kutyapárt.
 
A közleményre reagált most Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere, aki jelezte: szívesen átvennék a halas megállókat. – Talán kevesen tudják, hogy Budán van egy gyönyörű, nyugalmat árasztó horgásztó, Pesthidegkút Ófalu szívében. Örömmel venném, ha ez a minden szempontból odailló alkotás ott találna új otthonra a bontás helyett akár a tó partján, ahol egyre több a vidámság, akár a legközelebbi buszmegállóban, ahol jelen pillanatban nincsen sajnos váró – írta Facebook-oldalán a polgármester.
 
 – Ígéretet kaptunk, hogy a bontásnál ott lehet valaki a passzivistáink közül, aki felügyeli, hogy ne essenek szét a megállók. Emellett ötleteket várnak arra, hová legyenek áthelyezve, amennyiben tényleg sikerül épségben kiemelni őket, ami sajnos korántsem biztos – írta  az MKKP Sajtózaklató Pótalosztályhelyettesi Főmunkacsoport közleményében.
 
A piliscsabai önkormányzattal való találkozón a kutyapárt közleménye szerint az is elhangzott, hogy nem felső utasításra lett megbízva a Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Publimont Kft. a leendő új megállók építésével, hanem az önkormányzat maga választotta ki a céget.