Miniszteri biztost kapott a mohácsi csata emlékéve Semjén Zsolttól

Miniszteri biztost kapott a mohácsi csata emlékéve Semjén Zsolttól

Semjén Zsolt (Fotó: Semjén Zsolt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2021. július 5-étől a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá nevezik ki Hargitai Jánost – vette észre a csütörtök esti Hivatalos Értesítőben a Hvg.

A KDNP-s, történelemtanári végzettséggel is bíró Hargitai Jánost, aki 1998 óta Mohács és térsége országgyűlési képviselője, a szintén KDNP-s Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevezte ki.

Új munkája során el kell látnia „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával kapcsolatos feladatokat”. Így többek közt össze kell majd hangolnia a megemlékezés előkészítésében és megvalósításában közreműködő szervezetek munkáját, illetve a programsorozat társadalmi kommunikációját.

Mint a lap írja, a kinevezés legfeljebb két évre szól, és helyettes államtitkári juttatás jár hozzá.