Miskolc nem fideszes polgármesterét várja a helyi egyetem kuratóriumába Varga Judit

Miskolc nem fideszes polgármesterét várja a helyi egyetem kuratóriumába Varga Judit

Varga Judit és Veres Pál (Fotó: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Miskolc élére 2019-ben az ellenzéki pártok együttműködésével megválasztott Veres Pált hívta a helyi egyetem fölé helyezett kuratóriumba Varga Judit. Az igazságügyi tárca vezetője az intézmény kuratóriumának elnöke. A testületben tag volt a borsodi megyeszékhely korábbi polgármestere, Kriza Ákos, ám januári halálával – ahogy Varga Judit fogalmazott – „nemcsak egy, a városáért mindig tenni akaró politikust, de a Miskolci Egyetem kuratóriumának egyik tagját is elveszítettük”.

A miniszter szerint a Miskolci Egyetem sikerességének egyik záloga, hogy az intézmény és a város szoros kapcsolatot ápoljon. Ezért kérte fel Veres Pált a pozíció betöltésére, erről a javaslatáról pedig már tájékoztatta az alapítói jogokat gyakorló Palkovics László innovációs és technológiai minisztert is.

– Hiszem, hogy az egyetem és a város jó együttműködése egy olyan szimbiózissá válik, amelyből Miskolc lakói és az egyetemi polgárság egyaránt profitál, s amely biztosítéka lesz az egész régió fejlődésének – írta.