„Mondjuk ki az igazságot: az árstopok nem működnek”

„Mondjuk ki az igazságot: az árstopok nem működnek”

Hatósági áras kristálycukor egy fővárosi üzletben 2022-ben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Árstopok helyett élelmiszerutalványt – ezt kéri a Momentum a kormánytól.

Az ellenzéki párt szerint az árstopokkal a Fidesz csak annyit tudott bebizonyítani, hogy egyáltalán nem ért a kormányzáshoz. Alaptétel ugyanis, hogy a hatósági árak hiányt okoznak, az alternatív és kiegészítő termékek árát pedig felhajtják. – Orbán Viktor azonban mindennel és mindenkivel szembemenve mind az élelmiszerekre, mind a benzinre a szocialista tervgazdálkodás egyik ismert eszközét alkalmazta. Látjuk, mit ért el vele: rekordmagas az élelmiszerinfláció, már a 40 százalékot is meghaladja, az üzemanyag tekintetében pedig csak a hetekig tartó hiány és ellátási gondok késztették őt visszalépésre – írták, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapok megmutatták a valóságot: az ársapkák nem működnek, pusztán tüneti kezelések.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese és Ilyés Márton, a párt elnökségi tagja és gazdaságpolitikusa ezért felszólította a kormányt arra, hogy töröljék el az ársapkákat és helyette nyújtsanak hatékony, célzott segítséget élelmiszer-utalványok formájában. – Mert nem az árakat kell machinálni, hanem közvetlen segítséget kell adni – közölték.