Műfüvet raknak le a Városligetben

Műfüvet raknak le a Városligetben

Daru a Városligetben (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A most épülő kutyafuttatóban műgyepszőnyeget telepítenek néhány dombra a Városligetben, Budapesten – tudta meg a 24.hu olvasói jelzésekből.

Információjukat megerősítette a Liget Zrt. „A Hermina úti Kutyás élményparkban szerzett üzemeltetési tapasztalatok alapján a terepalakulatok/dombok kedvelt játékok, azonban az erodálódás elkerülés érdekében a gyepfelülettel szemben érdemes mesterséges, strapabíró műfűvel beborítani azokat” – közölte a portállal a cég kommunikációs referense. A Hermina úti kutyafuttatóban ugyanis van olyan nap, amikor ezernél is több kutya megfordul, teljesen ki is kopott a gyep.

A kutyafuttatón az új gyep két hónap alatt rosszabb állapotban volt, mint a fejlesztés előtt. Annyi kutyást vonzottak oda, hogy fenntarthatatlan lett az egész, tönkrement teljesen a zöldfelület – ezt már Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze nyilatkozta, aki szerint elhibázott koncepció, hogy a Liget-projekttel minél több embert akarnak bevonzani a közparkba.

Olyan helyre telepítenek műgyepet, ami korábban zöldfelület volt. Ha ez a zöldfejlesztés, akkor köszönjük, nem kérünk belőle – fogalmazott Bardóczi, aki felidézte, hogy az Andrássy úton épp november elején szedték fel a műfüvet.