Müller Cecília: Több száz mintából került már elő a brit mutáns

Müller Cecília: Több száz mintából került már elő a brit mutáns

A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Müller Cecília országos tiszti főorvos M1-nek adott nyilatkozatából egyértelművé vált, hogy a koronavírus Angliában azonosított, 70 százalékkal gyorsabban terjedő mutációja lerohanja Magyarországot is. A tiszti főorvos elmondta, hogy a mutáns mindenhol jelen van, és már 322 esetben mutatták azt ki, számol be a Telex.

Alig pár napja még azt közölte az operatív törzs, hogy néhány tucat mintában találták meg a brit variánst. Müller Cecília azt is elmondta, hogy újra működnek a szűrőbuszok, amelyekben gyorsan el lehet végezni a szűrést, ha azt a háziorvos rendeli el.

A tiszti főorvos szerint már nagyon sok vírusvariáns kering az országban, de a brit mutánssal fertőzötteket nagyon gyorsan el kell különíteni, hiszen ők nagyon gyorsan fertőznek. Müller Cecília konkrétan azt mondta, „az új koronavírushoz képest a megbetegítő képessége tehát, hogy egy beteg hány másik személynek tudja átadni a fertőződést, 70 százalékkal magasabb.

Itt is elmondta, hogy a mutáns miatt emelkedik újra a fertőzésszám, és ez már a járvány harmadik hullámát jelzi.