Munkahelyéről lopott, hogy szerencsejátékra tudjon pénzt költeni

Munkahelyéről lopott, hogy szerencsejátékra tudjon pénzt költeni

Rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti rendőrök a XV. kerületben fogtak el egy férfit, aki a gyanú szerint rákosmentei munkahelyéről több szerszámgépet ellopott, végül pedig munkaadója autójával is meglépett – számolt be róla a police.hu kedden.

Jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség gyanúja miatt indított eljárást egy 46 éves férfival szemben. H. Zsolt ugyanis augusztus 29-én XVII. kerületi munkahelyéről eltulajdonított egy akkumulátor szettet, multivágó készüléket, fúrógépet, fűkaszát és fűnyírót, majd szeptember 14-én az egyik céges autót is szó nélkül elhozta.

A XV. kerületi körzeti megbízottak a járművet szeptember 15-én este vonták intézkedés alá a Szentmihályi úton, vezetőjét pedig a kerületi kapitányságra állították elő. Innen H. Zsoltot a nyomozók a XVII. Kerületi Rendőrkapitányságra kísérték, ahol már nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett, valamint kisebb értékre elkövetett lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfi a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, azok miatt sajnálatát fejezte ki. Vallomásában előadta, hogy a szerszámokat egy bizományi boltban adta el, az értük kapott pénzt pedig szerencsejátékra költötte, amiből nem maradt semmi. A rendőrök a lopott szerszámokat az üzletben megtalálták, lefoglalták, majd az autóval együtt visszaadták jogos tulajdonosának.​