Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fát vág drMáriás új festményén

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fát vág drMáriás új festményén

Festményen a Normafánál fát vágó gazdaságfejlesztési miniszter. (Forrás: drMáriás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter energiatakarékossági célkitűzéseinek megfelelően fákat vág ki a Normafánál, hogy legyen mivel a befűteni a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot Hodler műtermében – ez a címe drMáriás legújabb festményének, amit a művész a Facebookon mutatott be.

A művész hosszú leírást is kerekített a képen látható helyzethez, amit vétek lenne rövidíteni, ezért teljes terjedelmében közöljük: 

„Nagy Mártonról a legtöbben csak annyit tudnak, hogy fantasztikus képességű szakember. Kevesen tudják róla, hogy azért ilyen jóképű és azért van ilyen nagyszerű erőnlétben, mert a szabadidejében fát vág. Eddig már annyit sikerült kivágnia, ráadásul olyan gyorsan, hogy Guinness-rekord esélyessé vált. E hír hallatán a barátai a Legjobb Környezetvédő Sztahanovista aranyszekercét készíttették a tiszteletére, és mint kitüntetéssel, megajándékozták vele, melynek ezüst rúdját azóta is nagy kedvvel és erővel markolássza a köz érdekében végzett értékes munkája közben.

Általában a Normafa környékén dolgozik, innen viszik esténként a kivágott fát a minisztériumába, amely így jó eséllyel remélheti, hogy olykor majd azért lesz mivel befűteniük a hatalmas hodályaikat, ha majd megjön a hideg. Külön öröm a számára, hogy ezzel példát mutathat a többi hivatal, különös tekintettel a fővárosi hatáskörbe és fenntartásba tartozó hivatalok számára.

Amíg Márton rendületlenül vágja a fákat, csak remélhetjük, hogy kevesebb ideje marad újabb gazdaságfejlesztő ötleteit kidolgozni és megvalósítani, s így egyre több pénzt az emberek zsebéből a minisztériumokéba átésszerűsíteni különböző nagyszerű jogszabályokkal. Jóllehet kivágta már a katát, a rezsicsökkentést, a forintot, s már jóformán csak a fák maradtak, azok is csak addig, ameddig hozzájuk nem ér” – írta posztjában a művész a műről.