Nagy területen lángol a nádas a Fertő tónál

Nagy területen lángol a nádas a Fertő tónál

Lángol a nádas a Fertő tónál 2023. március 14-én (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy területen lángol a nádas Győr-Moson-Sopron vármegyében, Sopron és Fertőrákos térségében, az országhatár közelében – írta a katasztrófavédelem a honlapján szerdán.

A tűzhöz soproni, csornai, kapuvári, sopronkövesdi, sárvári, szombathelyi, győri és lébényi hivatásos tűzoltók mellett fertőrákosi, nagylózsi, hegykői, sopronhorpácsi, osli, völcseji, nagycenki és peresztegi önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal, több oldalról avatkoznak be, a még nem lángoló területet locsolják át – közölték, hozzátéve, hogy a tűzoltók munkáját az erős szél nehezíti.

A katasztrófavédelem későbbi tájékoztatása szerint nem sokkal dél után a tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a lángokat. Az egységek a terület egyik oldalán a még nem égő területet védték, míg a meggyulladt részen „támadó és védő vízsugarakkal”, kéziszerszámokkal dolgoztak. Jelenleg is folytatják a munkálatokat – írták kora délután. Közölték azt is, hogy a tűz mintegy két és fél négyzetkilométernyi területet érintett.

Címkék: Sopron, Fertő tó