Négy versenyző közül fog eldőlni, ki újíthatja fel a Lánchidat

Négy versenyző közül fog eldőlni, ki újíthatja fel a Lánchidat

A Lánchíd (Fotó: Pixabay/Nagy Gyöngyi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BKK szerint a Lánchíd 2023-ra újulhat meg.

A Lánchíd felújítására augusztus 11-én közzétett részvételi felhívásra ugyan az elmúlt közel egy hónap során tizennégy gazdasági szereplő is jelezte érdeklődését, közülük végül négy nyújtott be jelentkezést – derül ki a BKK keddi közleményéből. Ugyanakkor mint írták, a közbeszerzési eljárás jelenlegi szakaszában semmilyen további információ nem adható ki az érintettekről.

Hogyan tovább?

A BKK szerint a jelentkező gazdasági szereplőknek a tender jelenlegi szakaszában még nem kellett árajánlatot benyújtania. A következő lépés így az lesz, hogy a BKK megvizsgálja, hogy a benyújtott jelentkezések megfelelnek-e a részvételi felhívásban megfogalmazott elvárásoknak, és ez alapján születik döntés arról, mely cégeket hívják meg ajánlattételre. Céljuk, hogy minél többen részt vehessenek a versenyben.

– A kiválasztott gazdasági szereplők meghívására a BKK Igazgatóságának döntése után, várhatóan legkésőbb október első felében kerül sor – jelezték. Hozzátették, amennyiben a tárgyalások végén kedvező ajánlatok érkeznek és a kormány is biztosítja az ígért támogatást, a BKK 2021 februárjában köthet szerződést a majdani kivitelezővel, amely márciusban kezdheti meg a felújítási munkát, így a Lánchíd 2023-ra újulhat meg.