Négymillió maszk és százezer teszt érkezett Kínából

Négymillió maszk és százezer teszt érkezett Kínából

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2020. március 24-én (Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négymillió-százezer maszk és százezer teszt érkezett Kínából Magyarországra pénteken, számolt be róla Szijjártó Péter az MTI tájékoztatása szerint. A külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban mondta el, hogy ezek az eszközök mind az egészségügyi védekezést szolgálják. Az orvosok, ápolók, rendőrök és katonák számára szükséges védekezőeszközt a kormány ugyanúgy Kínából szerzi be, mint mindenki más – tette hozzá.

– Mivel továbbra is a hosszútávú védekezésre és a szükséges termékek hosszútávú biztosítására rendezkedünk be, ezért az elkövetkezendő napokban és hetekben is folyamatos lesz a légi teherforgalom Kína nagy repülőterei és a budapesti repülőtér között – jelentette ki Szijjártó Péter.