Negyvenezer tesztet végeztek a mentők

Negyvenezer tesztet végeztek a mentők

Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt időszakban mintegy 40 ezer koronavírustesztet végeztek az Országos Mentőszolgálat munkatársai – mondta a szervezet főigazgatója a közszolgálati M1 pénteki adásában. Csató Gábor szerint mintegy 400 ezer kilométert tettek meg munkatársai a járványhelyzet miatt, és kiemelte azt is, általában ők voltak az elsők, akik a betegekkel találkoztak.

A főigazgató hangsúlyozta, az elmúlt három hónapban a mentők fegyelmezetten és kitartóan küzdöttek a járvány ellen, és ez nagy büszkeséggel tölti el. A műsorban elhangzott, május 10-én lesz a mentők napja; Magyarországon 133 éve van mentés, és az Országos Mentőszolgálat 72 éve alakult meg. A szervezet ünnepét ezúttal online tartják meg a járvány miatt, de reményeik szerint ősszel élőben is megrendezhetik. Csató Gábor úgy véli, igazi hungarikum az Országos Mentőszolgálat, mivel – mint mondta – sehol a világon nincs még egy olyan szervezet, amely az egész lakosságot állami finanszírozásban látja el, ráadásul egységes protokoll szerint.

A járvánnyal kacsolatos tájékoztatást végző kormányzati honlap szerint Magyarországon összesen 99 058 koronavírus-tesztet végeztek el péntek reggelig.

Népszava: lassabban indulnak újra a szakrendelők, mert nem engedik vissza a dolgozókat | Magyar Hang

Továbbra sem térhetnek vissza munkahelyükre a koronavírusos betegek ápolására vezényelt egészségügyi dolgozók – írja egy tisztiorvosoknak megküldött levélre hivatkozva a napilap.