Néhány szakrendelés szünetel a kisvárdai kórházban

Néhány szakrendelés szünetel a kisvárdai kórházban

Egy lélegeztetett beteg mellkasfelvétele a Felső-Szabolcsi Kórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán Kisvárdán 2021. április 13-án (Fotó:
MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV Híradója számolt be arról, hogy leállt a kisvárdai Szent Damján Kórház több szakrendelése is, így szünetel az urológia, a bőrgyógyászati és allergiológiai szakrendelés is – a betegek szerint azokra az ellátásokra is nehéz bejutni, ami működik. Az intézmény szerint azért alakult így a helyzet, mert a görögkatolikus egyház átvette a kórházat, viszont emiatt új működési engedélyre van szükség.

A kellemetlen helyzet miatt egyes betegeknek egy ötperces beavatkozás, kezelés, ellátás kapcsán is el kell utazniuk valamelyik Kisvárda közeli településre.

Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója arról beszélt a híradónak, hogy az urológiát a nyíregyházi Jósa András megyei kórház látja el. Eddig is az ottani szakorvosok látták el és a jövőben is ők fogják ezeket a betegeket kezelni, ez az ellátásuk a koronavírus-járvány és a nyári szünet miatt szünetel. – A gyermek-tüdőgyógyászaton dolgozó kollégánk betegség miatt hiányzott, nem tudta ezt a rendelést vinni, de holnaptól ő újra rendel, a bőrgyógyászatra pedig kollégát keresünk – tette hozzá.

A főigazgató elmondta, a céljuk a normális szakrendelés visszaállítása, és az is, hogy az ellátás miatt ne kelljen senkinek se másik városba utaznia. Igyekeznek orvosokat „szerezni”, mert belőlük is hiány van a kórházban. Hegyi Henrik hozzátette, ne aggódjanak azok, akiknek utazniuk kell Nyíregyházára vagy esetleg Debrecenbe, a társadalombiztosítás fizeti az útiköltséget. A kórház már több pályázatot készített elő, amellyel megerősítenék a sürgősségi ellátást és javítanák a labortechnikai berendezéseket.