Nem a propaganda mondja meg, kik vagyunk – Interjú Szél Bernadett-tel

Nem a propaganda mondja meg, kik vagyunk – Interjú Szél Bernadett-tel

Szél Bernadett (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki ellenzékben politizál ma Magyarországon, és markáns ellenvéleményt fogalmaz meg az ámokfutásukkal szemben, az már mind megkapta a magáét a Fidesztől. Ettől nem szabad félni – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Szél Bernadett.

(...)

A független országgyűlési képviselő a politikai jövőjét firtató kérdésünkre azt mondta, hogy Pest megye 2-es számú választókerületében már aktívan dolgozik. Elárulta azt is, hogy nem szeretne függetlenként indulni, az senkinek sem lenne előnyös, a következő ciklusban már frakcióban szeretné végezni a munkáját.

(...)

Szél Bernadett mesélt arról is, hogy nem gondolkozik miniszterelnök-jelöltségben, inkább annak segítené a munkáját, aki állva marad.

Elégedett-e az Orbán Viktor által bejelentett szigorításokkal? Miért nem szavazta meg a kormánynak rendkívüli felhatalmazást adó veszélyhelyzet meghosszabbítását 90 nappal, mikor a tavaszi hasonló helyzettel ellentétben ezúttal határozott időre kérte a kabinet lehetőséget?

Nem tart-e attól, hogy emiatt majd azt mondják rá, hogy nem segíti a védekezést és a vírus pártján áll? Beszélt valaha Müller Cecíliával? Jó szakembernek tartja az országos tiszti főorvost? Miért nem szavazta meg az Országgyűlésben az orvosok béremelését is tartalmazó új, egészségügyi jogviszonyról szóló törvényt?

Egyetért-e Karácsony Gergellyel abban, hogy az ellenzék legnagyobb problémája, hogy nem tud megszólítani elég embert? Egy vagy több listát látna szívesen 2022-ben? Megméretné magát újból egyéniben? Támogatják-e a pártok? Szeretne-e miniszterelnök-jelölt lenni? Miért éppen a Momentummal kötöttek szövetséget? Be is lép a pártba?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang november 13-án megjelent 2020/46. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/46. számban? Itt megnézheti!