Emailben kérnek adományt Márki-Zay Péterék

Emailben kérnek adományt Márki-Zay Péterék

Márki-Zay Péter. Fotó: Végh László / Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több helyesírási hiba, hol tegező, hol magázó megszólítás – első látásra bennünk is felmerült a kétség a Márki-Zay Péter nevében megfogalmazott adománykérő levél elolvasásakor. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje ebben arról ír, hogy „ha mind részt vállalunk a harcból, akkor az egész világot meglephetjük áprilisban”.

„Tisztelt Honfitársam! Rögtön meg fogom kérni, hogy támogassa anyagilag a kampányomat Orbán Viktor leváltása érdekében, de előtte engedje meg, hogy elmagyarázzam miért kérem erre. Ez nagyon fontos” – ezzel a csalogatónak számító felütéssel kezdődik a levél, ami stílusában is felidézi a nigériai hercegek örökségéről szóló kamu üzeneteket. 

Az Egységben Magyarországért szövetség logójával, illetve Márki-Zay Péter fotójával ellátott levél feladója 5000 forint adományozására kéri az Orbán Viktor leváltásával egyetértő címzetteket – akiket előbb magáz, majd letegez. Persze tovább kattintva más összeget is lehet választani. „Egyesek szerint csoda lesz, ha le tudjuk váltani Orbán Viktort az áprilisi választásokon. Mi viszont tudjuk, hogy nyerni fogunk, mert van valamink, ami a Fidesznek nincs: az emberek egysége” – olvasható a levélben. 

A Magyar Hang megkereste az ügyben Márki-Zay Pétert, aki megerősítette: valóban az Egységes Magyarország adomány gyűjtőakciójáról van szó, aki akar, bátran küldhet támogatást a megadott bankszámlaszámra. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje tud a szöveg slendriánságairól, hibáiról is. Az üzeneteket elmondása szerint informatikus szakemberek fogalmazták, ez állhat a gyanús külalak mögött.

adománygyűjtő

 

 

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben