Nem engedik be a független sajtót Orbán évértékelőjére

Nem engedik be a független sajtót Orbán évértékelőjére

Orbán Viktor az évértékelő rendezvényén 2023-ban (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorra jelzik a nem kormánybarát médiumok, hogy nem mehetnek be tudósítani a Várkert Bazárba szombaton, amikor Orbán Viktor évértékelője lesz. – A rendezvényt szervező Polgári Magyarországért Alapítvány a döntést a helyszín befogadóképességének szűkösségével indokolta – írta a 24.hu megjegyezve, hogy az évértékelőt az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a Várkert Bazárban tartják, tehát a helyszín nem változott.

Nem a 24.hu az egyetlen médium, amely kívül marad. Ugyanígy járt a Telex, a Népszava, az ATV, az RTL, a Blikk és a Szabad Európa is, a külföldi médiumok közül pedig az AP, az AFP, a Reuters, a Bloomberg és a Xinhua regisztrációs kérelmét biztosan visszadobták. Az eseményről készült képek a közlés szerint az MTI-ben ingyenesen elérhetőek lesznek.

A kormányfő napok óta nem reagál az államfő lemondására, így a szombati lesz az első alkalom, hogy Orbán vélhetően megszólal Novák Katalin távozása és Varga Judit visszavonulása óta. A kormányfő legutóbb akkor tűnt fel a nyilvánosság előtt, amikor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújt be, amely ellehetetlenítené, hogy a kiskorúakkal szembeni bűnök elkövetői a jövőben elnöki kegyelemben részesüljenek. Mindez azután vált aktuálissá, hogy Novák Katalin a tavaly áprilisi pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgató-helyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket molesztált, sőt, az ügy eltussolásában is próbált segíteni.