Nem hozta le a távirati iroda a DK közleményét az „aberrált és pedofil Kaleta” ügyéről

Nem hozta le a távirati iroda a DK közleményét az „aberrált és pedofil Kaleta” ügyéről

Vadai Ágnes, a DK képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfőbb ügyészhez fordultunk, hogy megtudjuk: hogyan kaphatta az aberrált és pedofil Kaleta a lehető legenyhébb büntetést a „családbarátnak” hazudott Orbánisztánban – áll a Demokratikus Koalíció közleményében, amelyet a párt az MTI-nek küldött, az állami hírügynökség azonban személyiségi jogokra hivatkozva nem hozta le azt.

– Rengeteg homályos pontja van a Kaleta-ügyként hírhedtté vált, idén februárban kipattanó, de – mint kiderült – már tavaly október óta húzódó pedofilbotránynak – olvasható a Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnökeként aláírt közleményben. – Már eleve az arcpirító, hogy a magát mélyen nemzetinek és kereszténynek hazudó Orbán-kormány a Családok évében a legnagyobb titokban csempészte haza a laptopján 19 ezer, gyerekekről készült pornográf fotóval és videóval lebukó volt nagykövetét. Mi lehetett az oka ennek a fene nagy titokzatoskodásnak, és a közvélemény távol tartásának? Vajon az ügyészség azért igyekezett eltussolni a magát hívő katolikusnak beállító aberrált szörnyeteg ügyét, mert őt Szijjártó Péter javaslatára személyesen Áder János nevezte ki? Vajon ezért nem intézkedtek ellene a titkosszolgálatok sem, amikor lehetett volna? Vajon ezért kérte az ügyészség szinte a legenyhébb büntetést a pedofil Kaletára, és amikor még ennél is enyhébb ítélet született, ezért felejtett el fellebbezni?

Vadai Ágnes hangsúlyozta, hogy a hétvégén írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja: kik és milyen mértékben felelősek azért, hogy Magyarországon „egy pedofil felfüggesztett börtönnel és minimális pénzbüntetéssel megúszhatja tettét az állítólag családbarát Orbán-rezsim dicstelen regnálásának tizedik évében, és az ügyészség miért akarja ilyen nyíltan eltussolni az aberrált Kaleta ügyét?”

A DK politikusa egy Facebook-posztban hozzátette, a pártja „botrányosnak és gusztustalannak tartja a pedofil Kaleta fellebbezését, egyben reméli, hogy ez a húzás nem Orbánék újabb mesterkedése, hogy az ebben az ocsmány ügyben született ítéletért a pedofilbarát ügyészség helyett a maradék függetlenségéért küzdő bíróságot tegyék felelőssé!”

Kaleta Gábort, egykori perui magyar nagykövetet – ahogy arról lapunk is beszámolt – teljes titokban még tavaly hozták haza Peruból, miután 19 ezer pedofil fotót tárolt szolgálati számítógépén. Az ügyre aztán idén februárban derült fény. Bűnösségét beismerte a Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének szerdai előkészítő ülésén. Az ügyészség elfogadta a volt nagykövetre kirótt ítéletet, az egy év felfüggesztett börtönbüntetést és az 540 ezer forint pénzbírságot, Kaleta ügyvédje most mégis enyhítésért fellebbezett.

Az MTI korábban Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor miniszterelnök vejével kapcsolatban utasított vissza közleményeket. 2015-ben Tiborcz neve egy MSZP-s szövegben bukkant fel, amelyet a távirati iroda arra hivatkozva nem közölt, hogy a miniszterelnöki vő nem közszereplő. Két éve, 2018-ban az Elios botrányos ügyei miatt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) által indított nyomozás kapcsán küldött közleményt az MTI-nek Ujhelyi István, a hírügynökség szerint azonban, hiába nyomoznak ellene, Tiborcz István továbbra sem közszereplő.