Nem lesz Conchita Wurstról elnevezve a XV. kerületi kulturális központ

Nem lesz Conchita Wurstról elnevezve a XV. kerületi kulturális központ

A XV. kerületi önkormányzat képviselőtestületének egyik tavalyi ülése (Fotó: Csokonai Nonprofit Kft. / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem nevezik át Conchita Wurstre a XV. kerületi Csokonai Művelődési Központot – derült ki a csütörtöki önkormányzati ülésen. Az ötletet abszurd módon azért kellett tárgyalni, mert arra egy fideszes képviselő, Mihály Zoltánné Kis Mária javaslatot tett. A politikus az idei első testületi ülésen, napirend előtt beszélt arról, hogy megdöbbent az egyik csokonais darabon, amire az unokáival közösen ment el. A január 22-ei előadáson egy férfi részben női ruhát viselt, miután sótartót alakított. A ruhája egyik fele így vőlegényi, a másik menyasszonyi volt.

A fideszes képviselő annyira felháborodott, hogy rögtön hivatalos javaslatot is nyújtott be a névváltoztatásért. Állítása szerint Csokonai nevének a meggyalázása történt, és keresni kellene „az irányultságukhoz illeszkedő névadót, például az önökhöz közel álló Conchita Wurstot.”

A politikus feltette a kérdést, hogy az előadást látogató kiskorú gyermekeknek vajon kell-e szembesülniük „ilyen szexuális irányultságot bemutató előadással?” Hozzátette, hogy szerinte szétverik a Csokonai Művelődési Központ múltját.

A DK-s Legárd Krisztián viszont azt kérte, a kérdést ne bocsássák szavazásra, és ne is vegyék fel napirendi pontnak, mert az a képviselő-testület megcsúfolása lenne. A szavazáson végül a jelenlévő 18 képviselő közül 12 szavazott arra, hogy ne vegyék napirendre, így a hely marad továbbra is Csokonai Művelődési Központ.