Nem vizsgálják a vihart kavart M1-es Karácsony-interjút

Nem vizsgálják a vihart kavart M1-es Karácsony-interjút

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem szavazta meg a közmédia felügyeletét ellátó Közszolgálati Kuratórium, hogy kivizsgálják a heves kritikákat kapott M1-en készült interjút Karácsony Gergellyel – írja a Népszava.

A testületben többségben vannak a kormánypárti delegáltak, rajtuk kívül három ellenzéki tag van. Egyikük, Debreczeni József a lapnak azt mondta, hogy a kormánypártiak nemleges szavazat helyett tartózkodtak, a cikk szerint tehát ők sem érezhetik problémamentesnek az ügyet.

Ugyanígy nem került napirendre a korábban többször is antiszemitizmussal vádolt Siklósi Beatrix Kossuth-csatornaigazgatói kinevezése. A kormánypárti delegáltak ennél a témánál ugyancsak tartózkodtak.

Szerelmes levél Mészáros Katához, Karácsony kérlelhetetlen kérdezőjéhez | Magyar Hang

Debreczeni József szerint Balogh László elnök arra hivatkozott, hogy a kuratóriumnak nincs joga tartalmi kérdésekről véleményt mondani, de egyrészt Siklósi ügye személyi kérdés, másrészt az elnök nem tudta megmondani, hol szerepel a vonatkozó törvényekben ilyen korlátozás. Arról is vita alakult ki, hogy megkapta-e Balogh a MÚOSZ-nak a Karácsony-interjúval kapcsolatos panaszát – a lap információi szerint a beadvány végül szerencsésen megkerült.