Népszava: Egymilliárdot ad az állam a Hős utcai önkormányzati lakásokért

Népszava: Egymilliárdot ad az állam a Hős utcai önkormányzati lakásokért

A Hős utcai állapotok 2023 elején (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kőbányai önkormányzat részben eladja, részben ingyen átadja a Magyar Államnak a Hős utcai szegregátum 317 ingatlanából önkormányzati tulajdonba került 254 lakást – írta meg a Népszava kedden. Ezt az indoklás szerint azért teszik, hogy elősegítsék a Terrorelhárítási Központ (TEK) új műveleti komplexumának megvalósítását.

A cikk szerint az érintett lakásokból 166 eredetileg is önkormányzati tulajdonban volt ezekért több mint 1 milliárd forintot fog kapni a kerület. Ugyanakkor azt a 88 ingatlant, amit korábban állami támogatásból vásároltak meg, ingyen fogják átadni.

A Hős utcában szociális munkát végző Kontúr Egyesület elnöke, Molnár Zsuzsanna szerint két épületben még mindig 15-20 lakásban laknak tulajdonosaik, míg rajtuk kívül még 43-48 tulajdonos van, akik már kiköltöztek, de megegyezni még nem sikerült velük. Rajtuk kívül 10-20 lakásban élnek albérlők, illetve jogcím nélküliek és lakásfoglalók. – A hátramaradottak nagyon sanyarú körülmények között élnek, hiszen a végtelenül lepusztult épületekre már senki sem költ, hiszen úgyis lebontják. Csak azt nem tudni mikor – nyilatkozta a lapnak. Az egyesület azon dolgozik, hogy a Hős utcaiak cserelakásokhoz juthassanak.

Arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a Hős utcában a Magyar Hang márciusban készített riportot, ez itt olvasható.

Címkék: Hős utca, Kőbánya, TEK