Nézőpont: Orbán Viktor a legalkalmasabb miniszterelnöknek

Nézőpont: Orbán Viktor a legalkalmasabb miniszterelnöknek

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyarok 49 százaléka Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – ezt írja a kormányközeli Nézőpont Intézet egy aktuális kutatásra hivatkozva. A felmérés eredményeit a Magyar Nemzet ismertette.

A kutatás szerint a második helyen Dobrev Klára áll, ugyanakkor jócskán lemaradva, mindössze 13 százalékkal. Őt Toroczkai László követi 7, majd Donáth Anna 6 százalékkal.

Bemutattak egy olyan grafikont is, amely kifejezetten a „baloldali szavazók” válaszait tartalmazza. Itt már a Demokratikus Koalíció politikusát, Dobrev Klárát jelölik első helyen, mégpedig 37 százalékkal. A momentumos Donáth Anna ebben a szegmensben 12, míg a Mi Hazánkat vezető Toroczkai László 7 százalékot kapott. Érdekesség, hogy a közölt felmérés szerint ezeknek a szavazóknak több mint negyede – 27 százaléka – egyik politikust sem tartja alkalmasnak miniszterelnöknek.

A cikkből az nem derül ki egyértelműen, hogy más politikusra rákérdeztek-e vagy csak ez a néhány név szerepelt opcióként.