„Nincs már vezetője Szekszárdnak” – véli az ellenzék a polgármester betegsége miatt

„Nincs már vezetője Szekszárdnak” – véli az ellenzék a polgármester betegsége miatt

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), Szekszárd polgármestere beszél a városban tavaly október 9-i gázrobbanásban megsérült társasház károsultjainak gyűjtött több mint félmillió forint pénzadomány átadásán Szekszárdon 2020. január 21-én. (Fotó: MTI / Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egy éve, 2020. november 1-jén jelentette be Ács Rezső, Szekszárd polgármestere, hogy beteg. A pontos diagnózist azóta se közölte, de mivel kisváros vagyunk, így mindenki tudja, mennyire komoly a baj. A tünetek hétről hétre fokozatosan egyre súlyosbodnak – erről írt közösségi oldalán Bomba Gábor, az ellenzéki Éljen Szekszárd!-frakció vezetője csütörtökön. 

Kifejtette: tavaly azt kérték a polgármestertől, hivatalát csak addig töltse be, amíg szellemileg képes a helyes döntéseket meghozni, és amíg állapotában jelentős változás nem áll be. – Bár, ahogy egy éve is, most is a lehetőségekhez képest jó egészséget és hosszú életet kívánunk a polgármester úr számára, ki kell mondani: nincs már valódi vezetője a városnak. A közgyűléseken polgármester úr beszéde sokszor érthetetlen, lassú, mozgása koordinálatlan. A legutóbbi közgyűlésen is csak a napirendek közel egyharmadáig vezette az ülést, de addig is gyakran a szereptévesztésben lévő jegyző válaszolt helyette a feltett kérdésekre – állította Bomba. 

Hangsúlyozta, eddig úgy gondolták, „mindenkit megillet a jog, hogy ha nem kíván ilyen szenzitív témáról beszélni, mint az egészségi állapota, akkor méltósággal végezhesse a munkáját úgy, ahogy szeretné. Úgy tettünk, mintha nagyjából minden rendben lenne. Azonban eljött az idő, amikor, amennyiben Szekszárd érdekeit tartjuk szem előtt, ki kell mondani: ehhez a színjátékhoz már nem szabad asszisztálni”. Szerinte ugyanis már nem egy magánember egészségi állapotáról van szó, hanem arról, hogy nincs, aki hivatalos minőségében meghozza a szükséges döntéseket, ami miatt például  lemaradnak a pályázatokról, határidőkről.

Bomba posztját azzal zárta: a polgármester tisztségéből nem visszahívható. – Jogait maximálisan tiszteletben tartva ugyanakkor azt kérjük a polgármestertől, kérdezze meg városunk lakóit, azokat, akik felhatalmazták őt 2019-ben, megbíznak-e ilyen állapotban is benne vagy azt szeretnék, hogy a városnak erős, látható, tettre kész vezetője legyen. Amennyiben a szekszárdiak megvonják tőle a bizalmat, mondjon le tisztségéről, és legyen időközi választás a polgármesteri tisztségre – írta.