Nincs szakállviselési engedélye Czeglédy Csabának

Nincs szakállviselési engedélye Czeglédy Csabának

(Fotó: Facebook/Czeglédy Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borostát növesztett, és a párnája is rossz helyen volt, ezért a büntetés-végrehajtás elővette Czeglédy Csabát – számolt be a bizarr eljárásról a HVG.hu. Arról már korábban lehetett hallani, hogy a baloldali politikus túl sok könyvet vitt be a zárkájába, és ezért is büntetést kapott. A renitens jogásznak úgy tűnik, semmi sem elég, és még az őt vegzáló bv-tisztnek is a szavába vágott „tiszteletlenül”.

A fegyelmi eljárás októberben indult, miután a több mint egy éve előzetesben lévő Czeglédy arcán borosta kezdett serkenni. A Szegedi Fegyház és Börtön nem hagyta annyiban a dolgot, és a házirendsértés kíméletlen feltárásába fogott. Az ügynek még nincs vége, a másodfokú fegyelmi határozatban új eljárás lefolytatását rendelték el. Problémásnak találták ugyanis, hogy a súlyos kihágást észlelő bv-tisztnek csak a jelentését vették figyelembe, őt magát viszont nem hallgatták meg. A fegyelmi lapon pedig megállapították, hogy a jogász-politikus a nyilvántartási fotójához képest több napos borostával lépett a bv-tiszti irodába, így engedély nélkül megváltoztatta a külsejét.

A tiszt szerint ráadásul a rab ágyrendje sem volt megfelelően kialakítva, és azt csak utasításra rendezte el. Ugyanakkor az eljárás során megállapították azért azt is, hogy Czeglédy nem kérte védő kirendelését, együttműködő magatartást tanúsított, és még az éles hangnemet is elismerte. A jogász továbbá kifejtette, hogy a párnája azért volt az ellentétes oldalon, mert a tiszt zárkába lépése előtt a szokásos testhelyzetében olvasott. De utána azért a helyére tette azt.

A súlyos kihágások mellett szinte már eltörpül, hogy Czeglédy ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoznak. A szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselőjét azzal gyanúsítják, hogy az áfát és a személyi jövedelemadót be nem valló, diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között.