Öngyilkos lett a csengeri örökösnő fia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felakasztotta magát a 2018-as országgyűlési választási kampányban csengeri örökösnőként ismerté vált asszony fia – értesült a 24.hu. A rendőrség a történtekkel kapcsolatban annyit közölt, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel.

A csengeri asszony tavaly év elején lett országosan ismert, amikor az akkori Magyar Nemzet beszámolt történetéről. A nő ugyanis évek óta azt állította magáról, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt, amit többek közt Kósa Lajos is elhitt, vagy legalábbis ezt állítja. A fideszes politikus magyarázata szerint befektetési tanácsokat kért tőle a nő, és többször is találkoztak, közjegyző előtti megállapodást is aláírtak, egyet nyolcszázmillió forintnyi ajándékozásról a politikus édesanyja számára. Kósa Lajos később elismerte a dokumentumok valódiságát, de csalónak nevezte a nőt.

Az asszony azt elismerte, hogy vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott, elmondása szerint arra kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a mesés hagyatékhoz, és fedezze a külföldi és a hazai ügyvédek költségeit és kiadásait. Állította, hogy nem akart senkit becsapni, ettől függetlenül 368 millió forintnyi csalással gyanúsították meg.

A nő egyébként tavaly április elején elhagyta az országot, még azelőtt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. Később nemzetközi elfogatóparancs alapján Svájcban fogták el, majd kiadták és itthon letartóztatták.

Az asszony férje egyébként éppen egy évvel ezelőtt lett öngyilkos, így egy évben belül férjét és egyik gyermekét is elveszítette.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!