Online oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem

Online oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem

Diák digitális eszközökkel. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Andrew Neel/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közel tízszeresére emelkedett távfűtési költségek miatt digitális oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem – adja hírül a Dunaújvárosi Hírportál. Az egyetem vezetése szerint ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy az intézmény takarékoskodjon, és az egyes távhővel fűtött épületek használatát – azok állagmegóvása mellett – a fűtési időszakban mellőzze.   

Mint írják, a „DUE kiváló online tananyagokkal rendelkezik”, amelyeket már a koronavírus-világjárvány időszaka alatt többszörösen kipróbáltak és sikeresen alkalmaztak.

Ugyanakkor a Dunaújvárosi Egyetem megtartja az előre eltervezett programokat, így például november második hetében a Tudományos Hét rendezvényeit, valamint a november 10-re és december 17-re tervezett nyílt napokat is.

Nem a dunaújvárosi az egyetlen egyetem, amely a durván emelkedő rezsiköltségek miatt takarékoskodásra kényszerül: a Budapesti Gazdasági Egyetemen nem lesz meleg víz, de különböző energiatakarékossági intézkedéseket vezetnek be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol kollégiumbezárások lesznek, és telefont se lehet tölteni.