Orbán polgári körének alapítványával kötött szponzorációs szerződést a Szerencsejáték Zrt.

Orbán polgári körének alapítványával kötött szponzorációs szerződést a Szerencsejáték Zrt.

Orbán Viktor azonnali kérdésekre válaszol az Országgyűlésben 2020. 04. 27-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatvanmillió forintos szponzorációs szerződést kötött 2019 decemberében a Szerencsejáték Zrt. a Szövetség a Nemzetért Alapítvánnyal (SZNA) – írta meg a 24.hu a cég támogatási listája alapján. Ez az alapítvány volt az, ami az Orbán Viktor által 2002-ben meghirdetett polgári körök fenntartásáért felelt. Továbbá jelenleg is üzemeltetője a Polgárok Házának, egyben ez állt a Makovecz Imre által alapított Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mögött. A 24.hu hozzátette, az alapítvány oldalán évek óta megállt az idő, frissítést nemigen találni rajta.

Pár éve nagy visszhangot váltott ki, hogy az SZNA 320 millió forintot kapott a légiforgalmi irányítással foglalkozó Hungarocontrol Zrt.-ről. Az viszont sokáig nem volt egyértelmű, hogy ezt a pénzt mire költötték. Fónagy János először azt mondta, a légiirányítás népszerűsítésére. A 2016-os beszámolóban viszont ennek nem volt nyoma. Aztán az alapítvány kuratóriumának elnöke, László Tamás már azt mondta, hogy a forrást a Polgárok Háza népszerűsítésére fordították.

Krskó Tibor kormányközeli üzletember cégével, a KOD Médiával a Szerencsejáték Zrt. ugyancsak kötött decemberben egy 30 millió forintos szerződést. A Fidesz-közeli Média a Családért Alapítvánnyal pedig 25 millió forintban állapodtak meg. Közismert, az alapítvány médiadíjának fővédnöke Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó.

Februárban már csak egyetlen, hétmilliós szponzorációs szerződést kötöttek, méghozzá a Férfiak Klubja Nonprofit Kft.-vel.