Örsi Gergely: Ingyen adnánk bérbe a helyiségeinket a Postának

Örsi Gergely: Ingyen adnánk bérbe a helyiségeinket a Postának

Őrsi Gergely

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ingyen adnák bérbe két helyiségüket is a Postának, ha vállalják, hogy nem zárják be a fiókokat – erről írt Facebook-oldalán Őrsi Gergely. A II. kerület ellenzéki polgármestere hozzátette, a bezárások ellen tiltakozó egyedi bélyeget is gyártattak, továbbá a gáz- és villanyszámlát is kifizetnék a posta helyett.

A Török utcai és a Kelemen László utcai helyiségeket biztosítanák a fiókoknak. Meggyőződése szerint ugyanis ez szolgálja a kerületben élők érdekeit, „és a posta is tud spórolni, márpedig takarékossági intézkedésként jelentették be a postabezárásokat. Ha nincs bérleti díj, villany- és gázszámla, akkor nincs miért bezárniuk ezeket a postafiókokat.”

Továbbra is bízik benne, hogy a Posta meghallgatja ajánlatukat, és él is vele, bár eddig nem kapott választ november eleji levelére. Ezért most újra elküldte a kerület ajánlatát, pénteken pedig várja a szomszéd kerületeket közös levélírásra a Török utcai postánál.

Korábbi cikkünkben Gémesi Györgyöt és Schmidt Jenőt kérdeztük arról, mit szólnak ahhoz, hogy egyes önkormányzatok kifizethetnék a bezárásra ítélt posták fenntartási költségeinek bizonyos részét.