Összegyűlt a pénz a másfél éves Zente kezelésére

Összegyűlt a pénz a másfél éves Zente kezelésére

Zente (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikerült! Csodát tettetek! Köszönjük! – ezzel a Facebook-borítóképpel és egy bejegyzéssel jelezték, egyúttal köszönték meg az adakozóknak a másfél éves izomsorvadással küzdő Zente szülei, hogy összegyűlt a szükséges pénzösszeg. Ahogy arról két napja lapunk is beszámolt, a gerincvelői izomsorvadásban (SMA-1) szenvedő kisfiú kezeléséhez 700 millió forintra van szükség; az augusztus végén indított gyűjtéssel két nappal ezelőtt már sikerült hozzávetőlegesen 220-250 millió forintnyi adományt összegyűjteni.

A felhívást nagyon sokan, köztük például Mága Zoltán hegedűművész is megosztotta; Facebook-bejegyzésben közölte, hogy egymillió forinttal segíti Zente gyógyulását, s egyúttal felszólította a száz leggazdagabb magyart, hogy ők is járuljanak hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez. (Az önkormányzati választásokon induló polgármesterjelölteket is hasonló gesztusra kérte. A poszt alatti hozzászólások között Bajkai István fideszes politikus jelezte, hogy 500 ezer forintot utal a gyógykezelésre, illetve Rétság független polgármesterjelöltje – a pontos összeg megjelölése nélkül – közölte, hogy hozzájárul Zente kezeléséhez. Szerencsről a jelenlegi polgármester, Nyíri Tibor és egy független polgármesterjelölt, Farkas Kornél szintén jelezte hozzájárulását a drága gyógyszer beszerzéséhez, csakúgy, mint Bártfai Emese Monok polgármestere. Egy szintén súlyos beteg kisfiú pedig elektromos kisautóját árverezte el, amelynek kikiáltási ára ötvenezer forint volt.)

Zente- SMA 1 Baby

SIKERÜLT!!!!!MEGVAN!!!! Kérlek, ne utaljatok többet, mert az... alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg ezért abból másnak adni NEM tudok! DE! Kérlek ne álljatok meg itt!!!! A folyamatban lévő liciteket rendezvényeket vigyétek végig!!! HAMAROSAN EGY POSZTBAN FELTESZEK KÉPEKET ÉS ADATOKAT A TÖBBI SMA-val ELŐ MAGYAR KISGYERMEKRŐL ÉS FELNŐTTRŐL .

A Hvg.hu beszámolója szerint az akció szeptember 17-én kezdett felpörögni, másnap 35 millió forinton álltak, hétfőn 421 millió forint, 82 ezer euro és csaknem 9500 font volt már a számlán. A kisfiúnak a világ talán legdrágább gyógyszerére és kezelésére gyűjtöttek, amely a család reményei szerint javít majd az állapotán.

– A kisfiú a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő pozitív elbírálásának köszönhetően néhány hónapos kora óta már kap egyfajta kezelést, melynek és a gyógytornának köszönhetően tud stabilan ülni, 25 percig képes a fejét tartani, jókedvű baba. A család most egy génterápiás kezelésre gyűjtött, ez kerül 700 millióba. A kezelést jelenleg csak az Egyesült Államokban lehet elvégezni, két éves kor alatt – írja a Hvg.hu.

Címkék: adomány, SMA