A felmondott traumatológusok többsége visszatért a zalaegerszegi kórházba

A felmondott traumatológusok többsége visszatért a zalaegerszegi kórházba

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház (Fotó: a Zala Megyei Szent Rafael Kórház internetes oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban dolgozik öt abból a hét traumatológusból, akik júniusban az alacsony ügyeleti díj miatt felmondtak Zalaegerszegen – számolt be a 24.hu. A hírt a portálnak a kórház is megerősítette.

Felidézték, hogy a felmondások után egy időre leállt Zalaegerszegen a traumatológiai osztály. Emiatt a műtétre szorulókat három másik intézménybe, a több mint 50 kilométerre lévő nagykanizsai és szombathelyi, valamint a 130 kilométerre található kaposvári kórházba szállították a mentők.

Később a pécsi egyetemen találtak főorvost, aki újraszervezte az osztályt, amely augusztus 1-től újra működik. A kórház akkori közleményéből az nem derült ki, hogy az újraszerveződött traumatológia hány orvosból áll, illetve hogy honnan érkeztek orvosok a zalaegerszegi kórházba.

A kórház azt írta a portál érdeklődésére, hogy a visszatérő orvosokkal külön bérmegállapodás nem született. Hozzátették, a traumatológián az orvosi team folyamatosan bővül: „a korábbi stagnálás helyett jövőbemutató fejlődés indult el az osztály életében.”