Kicsoda Tóni, Ádám és Barbara? – Hadházy Ákos Polt Péter korábbi válaszain tűnődik

Kicsoda Tóni, Ádám és Barbara? – Hadházy Ákos Polt Péter korábbi válaszain tűnődik

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hahh, egy mai sajtótájékoztatón megvilágosodott az ügyészség, már tudják, kicsoda Tóni, Ádám és Barbara” – írja Hadházy Ákos független képviselő legfrissebb bejegyzésében. 

Nem véletlen Hadházy öröme, tavaly ugyanis kérdésekkel bombázta Polt Péter legfőbb ügyészt abban a témában, hogy Rogán Antal minisztert, a feleségét és a kabinetfőnökét takarhatja-e a Schadl–Völner-ügy lehallgatási irataiban felbukkanó „Tóni. Barbara és Ádám”. A számos kérdés egyike így hangzott: „Említett személyek („Tóni, Barbara és Ádám” – a szerk.) beazonosítása megtörtént? Polt Péter erre így válaszolt: „A Tóni, Barbara, illetve Ádám néven említett személyeket illetően bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így a személyek beazonosítására eljárási cselekmény foganatosítására nem került sor.” A többi kérdést is hasonló hangnemben válaszolták meg. Hadházy most ezt úgy értékelte, hogy „korábban azt írta Polt, hogy nem is vizsgálták, ki az”.

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott Varga-hangfelvétel miatt csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott az ügyészség, amelyről mi is tudósítottunk. Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője egy ponton arra is kitért, ki az a három ember, akit Schadl György az egyik lehallgatott telefonbeszélgetésében emleget, és akiknek a kiléte az ügy kirobbanása óta nem tisztázott, miután a vádiratban róluk már nincs is szó. – Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám – de igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről önök is tudnak – mondta ezzel kapcsolatban Fürcht. Mint hozzátette, „egy ember beszél róla, vizsgáltuk, de semmi 25-30 éves üzletnek nem találtuk nyomát, bizonyítékát.” Schadl  ugyanis egy harmincéves üzlettel kapcsolatban emlegette őket.