Ötezer felett az új regisztrált fertőzöttek száma

Ötezer felett az új regisztrált fertőzöttek száma

Bölcsődei dolgozók koronavírus-tesztelése Szegeden (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 5047 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 276 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap. Beszámolójuk szerint 162 többségében idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt napban, így a koronavírushoz köthető elhalálozások száma 6784-re emelkedett.

A szombati tájékoztatás szerint 7807 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 189 694 fő – akiknek 19, míg az elhunytak 21, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. Mint írják, a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 79 769 fő.

A szombati beszámolóban is kiemelik, a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedéseket a kormány további egy hónapig meghosszabbította, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz. Azt is közölték: „mától a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben”.