Pál Feri: A Magyar Nemzet cikkében megfogalmazottak többsége a fantázia szüleménye

Pál Feri: A Magyar Nemzet cikkében megfogalmazottak többsége a fantázia szüleménye

Pál Feri (Fotó: Facebook/Pál Feri)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valótlanságok jelentek meg a Magyar Nemzet néven kiadott lap internetes felületén Pál Feri atyáról – olvasható a katolikus pap Facebook-oldalán, miután pénteken a kormánypárti újság azt írta, többhetes koronavírus-betegség után újra misézett az Angyalföldi Szent Mihály-templom főcelebránsa. Mint a cikkben írták, március 22-én tartott utoljára misét, azt is csak online közvetítéssel, de aztán hosszú időre el kellett tűnnie.

Pál Feri közösségi oldaláról ugyanakkor megtudhattuk, hogy a „Magyar Nemzet” több valótlanságot is írt. A cikk szerzője nem beszélt a pappal, akinek nem volt hőemelkedése, ahogy légzési nehézségei sem. Továbbá nem misézik a Tomori utcában, nem kezdett újra sportolni, betegsége alatt nem tartotta a kapcsolatot senkivel interneten, továbbá nem beszélt az élő misék és elő adások május végi folytatásáról. De még csak új könyvet sem ír, a kormánypárti lap állításával szemben.

„A cikkben megfogalmazott állítások többsége nem felel meg a valóságnak, ezek a fantázia szüleményei” – fogalmaztak Pál Feri oldalán. A lap cikkét egyébként mások is átvették.

Pénteken 12.15-ig a Magyar Nemzet nevű lap cikkét nem helyesbítették.

https://www.facebook.com/palferiatya/posts/3244760028902568