Pályafelújítás miatt 20-25 perccel több lesz a menetidő ezen a vasúti vonalon

Pályafelújítás miatt 20-25 perccel több lesz a menetidő ezen a vasúti vonalon

Képünk csak illusztráció. Vonat (Fotó: MÁV / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken megkezdődik a győri fővonal pályarekonstrukciójának újabb szakasza, a munkálatok már egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetel a vonatközlekedés Biatorbágy és Szárliget, illetve Tatabánya, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt írta, hogy ezeken a szakaszokon kizárólag pótlóbuszok viszik majd az utasokat november 17-ig. Emlékeztettek: már szeptember 18-tól jelentősen módosult a vonatok menetrendje, ezért a felújítás első ütemében is hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kellett számítaniuk az utasoknak.

Tájékoztattak arról is, hogy mától a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán végzett pályafelújítás miatt a tehervonatok forgalmát a Székesfehérvár-Komárom vonalra terelik, ezért ott átmenetileg személyszállító vonatok nem közlekednek, mivel az átterelt teherforgalom bizonytalanná és kiszámíthatatlanná tette volna a személyszállítás menetrendjét. Hozzátették: 20-25 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni, mivel a pótlóbuszok megállási helye a legtöbb esetben távolabb esik a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.
A babakocsival, kerekesszékkel felszállás, utazás megkönnyítéséért részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok közlekednek, amelyeken kerékpár azonban nem szállítható – jelezték. A tehervonatok közlekedése a Székesfehérvár-Komárom vonalon a megszokottnál nagyobb zajhatással jár majd, ez éjszaka is hallható lesz a vasútvonal menti térségekben, településrészeken – olvasható a vasúttársaság honlapján.

(MTI)

Címkék: MÁV, Győr