Párás, ködös idővel indul a hét

Párás, ködös idővel indul a hét

Ködös idő (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borult, párás, ködös idő valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki hétfőn – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, 12-18 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn nem lesz időjárási front felettünk, de a sokfelé párás, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság jelentkezhet. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás és alvászavar is előfordulhat. Napközben a ködtakaró és alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként zsugorodni kezd, a naposabb tájakon élők közérzete javulhat, a szürke, nyirkosabb tájakon élők hő- és komfortérzete viszont alacsonyabb lehet. A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél átmenetileg felborulhat a bioritmus.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, hétfőn hajnalban, reggel szinte mindenhol párás, ködös, szürke időre van kilátás, és napközben is többfelé maradhat párás, ködös az idő, több helyen szitálás, ködszitálás is kialakulhat, így korlátozott látási viszonyokra kell számítani, valamint a szitálás által érintett tájakon nedves, csúszós útszakaszokra.

Címkék: időjárás