Párbeszéd: Újra a parlament előtt a katatörvény

Párbeszéd: Újra a parlament előtt a katatörvény

Szabó Rebeka és Tordai Bence a tüntetők által írt petícióval a Parlamentben (Forrás: Párbeszéd/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz most kap egy újabb esélyt – így fogalmazott kedden délelőtt a Párbeszéd két országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy még a délelőtti órákban ismét lesz egy lehetőség a kata új szabályainak visszavonására. Tordai Bence elmondása szerint a párt szakértői csapata ugyanis talált egy olyan módosító javaslatot a jövő évi költségvetést megalapozó salátatörvényben, amely ha nem kapja meg a többséget, akkor a kata a régi szabályok szerint marad. Azt részleteiben nem fejtették ki, hogy ez milyen indítvány, illetve a hétfőn Novák Katalin által már alá is írt új katatörvényt miként tudja befolyásolni.

Tordai Bence egyébként bornírt baromságnak nevezte az új szabályokat, amelyek miatt egy hete szinte minden nap tüntetések zajlanak. Párttársa, Szabó Rebeka is azt bírálta, hogy ez a döntés megélhetési válságba taszít rengeteg embert, már a középosztályt is nehéz helyzetbe sodorja. A demonstrálók pedig hiába bíztak abban, hogy Novák Katalin köztársasági elnök nem írja alá az Országgyűlés kormánypárti többsége által egyetlen nap alatt elfogadott törvényt, kiderült, hogy „ugyanolyan fideszes pártkatona”, mint az elődje volt.

Kedden délelőtt szavaz az Országgyűlés az ominózus, költségvetést megalapozó salátatörvényről, ahogy magáról a büdzséről, illetve számos más javaslatról is.