Parlament: az ellenzék nem vesz részt a propagandahétfőkön

Parlament: az ellenzék nem vesz részt a propagandahétfőkön

Összellenzéki sajtótájékoztató 2019.03.04-én a Parlamentben Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sajtótájékoztatók tartott a Parlament folyosóján ellenzéki képviselők egy része a hétfői ülésen való részvétel helyett. MSZP-s, DK-s, jobbikos, párbeszédes és független képviselők is a rabszolgatörvény ellen emelték fel a hangjukat.

https://www.facebook.com/hang.hu/videos/407257146707902/

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke elmondta, az elmúlt kilenc évben mindent megtettek azért, hogy képviseljék az embereket. Szerinte azonban Orbán Viktorék magasról tesznek az emberekre, éppen ezért ezentúl nem vesznek részt a propagandahétfőkön. Közölte, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósághoz vonulnak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, ma a köztisztviselőkért állnak ki, akik a képviselők szerint szintén a kormány rabszolgájává válnak. Közölték, a rabszolgatörvényt jogellenes módon fogadták, el, ez tartalmában is sérti a hazai törvényeket. Ezért közösen az Alkotmánybírósághoz fordulnak, azt kérik, hogy ne legyen alkalmazható a törvény.

Kepli Lajos, a Jobbik alelnöke azt mondta, az ellenzéki együttműködést a kormány hozta össze, más társadalmi csoportokért is kiállnak majd. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő pedig kijelentette a Fidesz a törvényességét tették törvénnyé.

A kint maradt képviselők közül egyébként hárman is jelentkeztek napirend előtti felszólalásra. Érdekes, hogy nem mindenki maradt távol, Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője például a közelgő uniós választások egyik, szerinte legfontosabb kérdéséről beszélt, azaz, hogy hogy mit kezdünk a klímaváltozás hatásaival. Rajta kívül több ellenzéki képviselő is beült a padsorokba, felszólalt többek között Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki mellett Sneider Tamás, a párt elnöke ült.